‘CONTRASTEN’

Bericht geplaatst op 20 maart 2014

Op 9 april is de eindexamenvoorstelling  van Dans en Beeldend van leerlingen van Thorbecke Prinsenlaan. 25 leerlingen maken samen met docenten Michelle Kurzenacker (dans) en Saskia Broekhoven (beeldend) een prachtige voorstelling, misschien wel de mooiste die ze ooit gemaakt hebben, zoals ze zelf zeggen! Het thema is CONTRASTEN.  Net als vorig jaar wordt er samengewerkt  met het Nederlands Fotomuseum. De leerlingen zijn geïnspireerd door de tentoonstelling ‘UMBRA’ van fotografe Viviane Sassen die nu in het Nederlands Fotomuseum te zien is:

 

Link naar Nederlands Fotomuseum

 

De CONTRASTEN zijn door de leerlingen vertaald naar persoonlijke thema’s, bijvoorbeeld dood en droom, zwart/wit, erbij horen en uitsluiten. De voorstelling wordt een samenspel tussen dans en fotografie, van performatieve installaties en actieve participatie, want de voorstelling vindt plaats tussen het werk van Sassen. Klinkt het moeilijk? Het betekent dat toeschouwers door een verrekijker mogen kijken of op een trapje mogen klimmen. Viviane Sassen is erg enthousiast over de samenwerking en is er waarschijnlijk zelf ook bij op 9 april.

 

Plaats:  Nederlands Fotomuseum, Wilhelminakade 332, 3072 AR  Rotterdam

 

Wanneer?

Er zijn op woensdag 9 april 2014 vier (korte) voorstellingen, om 16.00, 17.30, 19.30 en 21.00 uur.

Prijs?

Kaartjes kosten € 5,- .

 

U beleeft een voorstelling en ziet de tentoonstelling van Sassen.

Kaartjes kunt u reserveren bij de telefoniste, Renata Statz.

 

  • Normaalitem

  • Ditjes en Datjes

  • Archief