Challenge 010

Bericht geplaatst op 20 maart 2014

Meer jongeren die via school structureel sporten en lid worden van een club. Dat is het doel van Challenge010. Ze gaan de uitdaging aan met een schoolteam de beste van de stad te worden of hun persoonlijke grenzen te verleggen. Net als op Amerikaanse high schools komen ze uit in een competitie tussen teams van verschillende scholen. De leerlingen spelen in een tenue met de kleuren van hun school, maar worden wel direct lid van een vereniging. Het vmbo voor sport & dans doet dit jaar mee aan vier competities: zaalvoetbal, boksen, basketbal en streetdance. Doel? Veel leren over je sport, persoonlijke ontwikkeling, leren samenwerken, leren omgaan met winnen en verliezen.

 

Halverwege maart staat het vmbo voor sport & dans bovenaan bij het basketbal en het zaalvoetbal. De deelnemers aan het boksen hebben hun certificaat behaald en maken zich op voor hun eerste partij. De dancebattles starten later dit jaar.

 

 

Wat is challenge010?

  • Normaalitem

  • Ditjes en Datjes

  • Archief